Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Geen slagveld na havo-examens'

Home

© ANP

De strengere exameneisen lijken geen negatief effect te hebben op de bijna 60.000 havoleerlingen die eindexamen hebben gedaan. Zij kregen donderdag te horen of de vlag uit mag. Uit een eerste voorzichtige schatting onder negen scholen is geen noemenswaardig verschil te zien in het aantal gezakte en geslaagde leerlingen.

Dat heeft Henk van Ommen, rector van het Baarnsch Lyceum en voorzitter van het havoplatform, vandaag laten weten. 'De slachting waar eerder voor gevreesd werd, heeft gelukkig niet plaatsgevonden.'' Het ministerie van Onderwijs bevestigt de trend na een eigen kleine rondgang.

Voor het eerst moet dit jaar het gemiddelde cijfer van alle eindexamenvakken een voldoende (5,5 of hoger) zijn. Bij het vmbo - waar de leerlingen woensdag al goed of slecht nieuws kregen - waren de eerste prognoses een stuk negatiever. Uit een kleine rondgang van de Stichting Platforms VMBO bleek dat het aantal gezakten verdubbeld was.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie