Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Eva Braun was Joods'

Home

Adolf Hitler en Eva Braun. © AFP

Eva Braun, de vrouw met wie Adolf Hitler enkele uren voor hun zelfmoord trouwde, zou wel eens van Joodse komaf geweest kunnen zijn. DNA-analyse van de haren van Braun die op een borstel gevonden zijn, suggereren dat Hitler, die als fascistisch dictator miljoenen Joden liet vermoorden, zonder het te weten met een Jodin zou getrouwd zijn.

Tot die opzienbarende conclusie komt het programma Dead Famous DNA van de Britse zender Channel 4, dat volgende week wordt uitgezonden. In het programma analyseren vooraanstaande wetenschappers DNA-materiaal om oude vraagstukken op te lossen.

De haarkam, met het monogram van Braun erop, werd aan het einde van de oorlog door een Amerikaanse soldaat gevonden in Hitlers buitenverblijf in de Duitse Alpen. De wetenschappers ontdekten een speciale structuur van het DNA-materiaal, die sterk geassocieerd wordt met de Asjkenazische Joden en enkel via de moeder aan een kind kan worden doorgegeven. Volgens de traditionele joodse wetten wordt het Jodendom door de moeder doorgegeven.

Deel dit artikel