Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'ESM-personeel vorstelijk betaald'

Home

Europarlementariërs protesteren tegen het ESM. © reuters

De werknemers van het permanente Europese financiële reddingsfonds ESM (Europees Stabiliteitsmechanisme) worden straks vorstelijk betaald. Dat heeft dit weekeinde de Duitse krant Die Welt am Sonntag gemeld.

Die Welt am Sonntag stelt inzage te hebben gehad in vertrouwelijke documenten die betrekking hebben op de arbeidsvoorwaarden van werknemers van de instelling, waarvan het hoofdkwartier in Luxemburg zal zetelen. Het ESM moet uiterlijk in 2013 de permanente versie worden van het 2 jaar oude, tijdelijke noodfonds EFSF.

De chef van het ESM gaat bijvoorbeeld bruto 324.000 euro per jaar verdienen. Dat is volgens de berekeningen van Die Welt op zijn minst 34.000 meer dan alle inkomsten die bondskanselier Angela Merkel in een jaar vergaart, inclusief onkostenvergoedingen. Er is een foto bij geplaatst van Merkel die ogenschijnlijk een boodschappentas vasthoudt en wat armoedig kijkt.

Die Welt noemt de directeur 'de opperste euroredder' en die is niet de enige die er goed gaat verdienen. Assistenten en hulpjes kunnen rekenen op een ESM-salaris van tussen de 22.000 en 72.000 euro en leidinggevenden tussen de 64.000 en 167.000 per jaar.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie