Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Eritrese intimidatie in Nederland onacceptabel'

Home

Kamerlid Attje Kuiken (Pvda). © ANP

Intimidatie van Eritreërs en andere mensen in Nederland door aanhangers van het Eritrese bewind is onacceptabel en moet keihard worden aangepakt. Dat zeiden de Kamerleden Attje Kuiken en Malik Azmani van PvdA en VVD vanavond in Nieuwsuur.

Het kan niet zo zijn dat mensen vluchten voor het regime en vervolgens hier in Nederland door datzelfde regime worden geïntimideerd, aldus Kuiken. Ze pleit voor een grondig onderzoek.

Dat medewerkers van de Eritrese inlichtingendiensten zich onder Eritrese vluchtelingen bevinden, vindt Azmani onverteerbaar. "We zijn toch gekke Henkie niet'', aldus de VVD-parlementariër. "Die mensen moeten onmiddellijk worden teruggestuurd.''

De Volkskrant meldde vandaag dat ook wetenschappers en een VN-rapporteur zeggen achtervolgd en geïntimideerd te worden. Zo ontvangt hoogleraar Mirjam van Reisen geregeld dreigende tweets en is ze wel eens achtervolgd in de auto. VN-rapporteur Sheila Keetharuth werd in september tijdens een bezoek aan Nederland ook achtervolgd tot in haar hotel.

Deel dit artikel