Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'EO-dramaserie over Van Gogh beledigt familie'

Home

© ANP

Johan van Gogh, de vader van de in 2004 vermoorde regisseur Theo van Gogh, is woedend op de EO. De dramaserie Een Huis voor Van Gogh, die de omroep begin volgend jaar uitzendt, zou de waarheid over de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh (gespeeld door Barry Atsma) en zijn neef Vincent Willem (een rol van Jeroen Krabbé) ernstig geweld aandoen. Dat meldt het AD dinsdag.

'De serie is een belediging voor de hele familie,' zegt Johan van Gogh kwaad. Hij reageert daarmee op een recent interview in het AD met Jeroen Krabbé, die in de serie de vader van Johan van Gogh speelt.

'Het ergste vind ik dat Krabbé hem gaat neerzetten als iemand die probeerde Van Goghs schilderijen te verkwanselen in Parijs. Hij zou dit doen omdat hij vond dat Vincent schuldig was aan de huwelijksproblemenvan zijn ouders. Allemaal bloody nonsens! Mijn vader had maar één wens: de collectie schilderijen juist bij elkaar houden.'

Deel dit artikel