Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Ecologisch systeem insecten verandert door lantaarnlicht'

Home

© anp

Het licht van straatlantaarns trekt niet alleen vliegende insecten aan, ook op de grond leidt het licht tot veranderingen in het dierenleven. Het ecologisch systeem van kevers, spinnen en mijten verandert door het licht. Dat laten wetenschappers weten in het blad Proceedings of the British Royal Society.

Thomas Davies van de Universiteit van Exeter groef 28 valkuilen in een met gras begroeide rand van een straat, onder de lantaarns en precies tussen twee lichtmasten. Elke ochtend en avond leegde hij de vallen. Het bleek dat er onder de lantaarns duidelijk meer loopkevers, hooiwagens en bepaalde soorten spinnen leefden dan tussen de lichtmasten. Roofinsecten en aaseters waren onder de lantaarnpalen beter vertegenwoordigd dan andere insecten.

Volgens Davies is bijzonder interessant dat de verschillen ook overdag te constateren waren. Het licht trekt niet alleen dieren aan, maar heeft een blijvende invloed op het leven aan de rand van de straat.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie