Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Duitsers willen zondags niet winkelen'

Home

Bijna driekwart van de Duitsers wil zondags niet winkelen en wenst dat de winkels gesloten blijven. Dit komt naar voren in een opiniepeiling die de krant Die Welt afgelopen week liet uitvoeren. De krant meldde zondag verrast te zijn met de uitslag. Maar liefst 73 procent sprak zich uit tegen zondagse opening van winkels. Slechts een kwart wilde de winkels op zondag gewoon open zien.

De krant meldde vandaag verrast te zijn met de uitslag. Maar liefst 73 procent sprak zich uit tegen zondagse opening van winkels. Slechts een kwart wilde de winkels op zondag gewoon open zien.

Bij de jongere ondervraagden uit de groep van 1000 mensen was er wel meer animo voor winkelen op zondag. In de leeftijdsgroep 18 tot 29 jaar wilde 40 procent de winkels open. Bij de ondervraagden ouder dan 60 jaar was dat slechts 19 procent.

Sinds 2006 gaan de deelstaten over de winkelsluiting. Vrijwel overal kunnen in principe de winkels door de week open zijn wanneer ze willen, maar moeten ze op zon- en feestdagen gesloten blijven. Er zijn over het algemeen maar vier koopzondagen per jaar.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie