Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Deutsche Bank schorst meerdere valutahandelaren'

Home

Redactie

Kantoor Deutsche Bank. © anp

Deutsche Bank heeft een aantal valutahandelaren geschorst naar aanleiding van het internationale onderzoek naar manipulatie van wisselkoersen. Dat meldde persbureau Reuters vandaag op basis van een ingewijde.

Deutsche Bank zou meerdere handelaren in New York en mogelijk ook op andere plaatsen in Noord- of Zuid-Amerika op non-actief hebben gesteld. Uit onderlinge e-mails zou zijn gebleken dat zij hebben geprobeerd de valutahandel in eigen voordeel te beïnvloeden. Volgens de Duitse krant Die Welt zou in ieder geval één handelaar in New York zijn geschorst vanwege manipulatie van de handel in de Argentijnse peso.

De Duitse toezichthouder Bafin gaf woensdag aan de valutahandel al sinds de zomer te onderzoeken. Daarmee voegt de financiële waakhond zich bij een lange reeks Europese en Amerikaanse toezichthouders die eerder aangaven de handel en wandel van valutahandelaren te onderzoeken.

De Zwitserse bank UBS kondigde eerder al maatregelen tegen medewerkers aan. Ook Barclays, Citigroup en Standard Chartered zouden handelaren hebben geschorst.

Deel dit artikel