Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'De loonkloof tussen mannen en vrouwen komt niet door discriminatie'

Home

Redactie

Na de komst van kinderen gaat de carrière van vrouwen vaak op een laag pitje. © ANP XTRA
Update

Voor het eerste ligt het gemiddelde bruto-uurloon van vrouwen iets hoger dan dat van mannen. Tenminste in de leeftijdscategorie vijfentwintig tot dertig. De reden hiervoor is dat vrouwen in die leeftijdscategorie gemiddeld iets hoger opgeleid zijn.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde vandaag cijfers waaruit blijkt dat de verschillen tussen mannen en vrouwen in het gemiddelde bruto-uurloon langzaam kleiner worden. In 2008 bedroeg het verschil nog 20 procent, in 2012 was het iets minder dan 18 procent. Het onderzoek geeft inzicht in de positie van vrouwen op de werkvloer.

"In Nederland is het geen kwestie van discriminatie. Dat is een misverstand. In hetzelfde beroep verdienen vrouwen niet minder dan mannen. Loonverschillen komen voort uit functies. Vrouwen hebben functies die minder salaris betalen dan mannen," zegt Maarten van Klaveren van het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS). "De verschillen worden kleiner, en dat komt omdat er meer vrouwen in hogere functies komen. Kijk maar naar het bankwezen, de universiteiten. Mannen zitten veel meer in het interim-management. Nu is het wat minder vanwege de crisis, maar voor de crisis betaalde het goed."

Het is de vraag of dit het keerpunt is. Volgens van Klaveren zat het er al aan te komen. "15 tot 20-jarigen verdienden meisjes al meer. In de supermarkt zie je dat al. Jongens vullen de vakken, meisjes zitten achter de kassa, en dat verdient beter. Dat is doorgetrokken tot de latere leeftijdscategorie. Vrouwen kiezen eerder voor een baan als ze ongeveer 24/25 zijn. Dan werken ze tot hun dertigste. Dan krijgen vrouwen vaak kinderen en gaan ze over tot deeltijd. Het uitstel om te gaan werken omdat de arbeidsmarkt slecht is, speelt meer bij mannen, die hebben hogere carrièreperspectieven, de mannen hebben dan een parttime baantje. Daar zit een verschil. Ik schat dat dat vrij aanzienlijk is. En dat compenseert de beroepen waar rond het 25ste jaar mannen en vrouwen evenveel verdienen."

Crisiseffect
Volgens Van Klaveren kan het te maken hebben met het einde van de crisis. "Stel dat deze mannen over drie jaar behoorlijke banen vinden, dan kunnen deze mannen van boven de 25 weer boven de vrouwen uitstijgen. Nu houden ze in omdat ze niet op de arbeidsmarkt verschijnen, straks halen ze weer in."

Doordat vrouwen vaker hun carrière onderbreken of minder uren gaan werken na de komst van kinderen, verdienen ze in hogere leeftijdscategorieën aanzienlijk minder dan mannen. Bij 50- tot 55-jarigen krijgen vrouwen per uur zelfs 24 procent minder betaald.

"Boven 40 en 45 worden die verschillen groot. Dat zijn vrouwen die gestopt zijn, herintreedsters, en dat maakt een loonverschil van 30, 35 procent levenslang uit. Er zijn ook vrouwen die er tien tot vijftien jaar uit zijn geweest. Maar die groep wordt snel kleiner. Dat alleen al zal een factor kunnen zijn waardoor die loonkloof verder blijft dalen. Die groep van boven 45 gaat langzaam uitsterven,"aldus Van Klaveren.

In de bedrijfstak financiële dienstverlening is het verschil in bruto-uurloon tussen mannen en vrouwen het grootst. Het bedroeg in 2012 bijna 30 procent. Mannen zijn hier sterk vertegenwoordigd in hogere functies, terwijl vrouwen vaker in functies werken die lager zijn ingeschaald. De verschillen in bruto-uurloon zijn volgens de statistieken van het CBS het kleinst in de bouwnijverheid. Het gaat hier nog altijd wel om een verschil van bijna 15 procent.

Deel dit artikel