Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'De dominee doodde zijn partner met een bijl'

Home

Redactie

Het witte huis van de dominees in Ubbergen. © ANP

De 55-jarige ziekenhuispastor Frank J. uit Ubbergen die wordt verdacht van moord of doodslag op zijn 56-jarige levenspartner en tevens dominee Dick Piersma, doodde zijn echtgenoot met een bijl.

Het  Openbaar Ministerie (OM), sprak deze beschuldiging vrijdag uit tijdens een eerste zitting tegen de ziekenhuispastor. Dominee Piersma werd door de politie op 29 september gevonden in de echtelijke woning met hoofdletsel en in een plas bloed. De verdachte had zelf de politie gebeld.

De 55-jarige verdachte zit vast in een psychiatrisch gevangeniscentrum en is inmiddels onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC). Het politieonderzoek in de zaak is klaar. Er wordt nog gewacht op onderzoeksresultaten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) over sporen op de steel van de gebruikte bijl en over bloedspetters op het T-shirt van de verdachte en op het plafond boven hun bed. Ook moet het PBC nog een rapport schrijven over de geestestoestand van de man. De zaak is vrijdag aangehouden en gaat verder op 29 maart.

Frank J. was de eerste samenwonende homo die dominee werd in de gereformeerde kerken. Met zijn partner Dick, ook dominee, onderhield hij een intense relatie. Na de moord op zijn levenspartner is in hun kerk in Beek-Ubbergen is sindsdien niets meer hetzelfde.

Lees ook het tweeluik over de dominees in Ubbergen:
Een onverklaarbaar drama
Een idylle die fataal bleek


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

Door een profiel aan te maken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je aan het privacy statement en het cookiebeleid te hebben gelezen.

Deel dit artikel