'Christenen in VS leren kinderen dat monster van Loch Ness echt bestaat'

home

Redactie

Een projectie van Nessie tijdens de promotie van de film The 'Water Horse' in de Baai van Tokio in 2008 © ANP

De Amerikaanse staat Louisiana betaalt de lessen voor kinderen op christelijke fundamentalistische scholen waar ze het monster van Loch Ness gebruiken om aan te tonen dat de evolutietheorie onzin is. Dat meldt de Herald Scotland.

De regering geeft vouchers aan kinderen om naar privéscholen te gaan, waar het zogenoemde Accelerated Christian Education (ACE) curriculum wordt gevolgd.

In een van de boeken van ACE wordt de vraag gesteld of dinosaurussen nog steeds bestaan. 'Wetenschappers raken er steeds meer van overtuigd dat ze er nog steeds zijn', staat in het boek. 'Heb je ooit gehoord van het Loch Nessmonster in Schotland? De geluiden die 'Nessie' maakt, zijn door een kleine duikboot met een sonar opgevangen, ze is beschreven door ooggetuigen en door anderen gefotografeerd. Nessie lijkt een plesiosaur te zijn.'

Volgens creationisten is de evolutietheorie onzin en zijn er heel goede verklaringen voor zaken als bijvoorbeeld fossielen, die niet in strijd zijn met het Bijbelboek Genesis. Als dinosaurussen miljoenen jaren geleden al zijn uitgestorven en de mens zich pas veel later ontwikkelde, dan zou het verhaal niet kloppen dat God de wereld in een week heeft geschapen.

Jonny Scaramanga heeft het ACE-onderwijsprogramma gevolgd, maar bestrijdt de denkbeelden nu. 'Als de overstromingen waar Noach mee te maken kreeg vierduizend jaar geleden hebben plaatsgevonden, zoals deze mensen letterlijk geloven, dan is het mogelijk dat er nog steeds een zeemonster leeft', legt hij uit in de Herald.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie