Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'China hackt Britten met USB-sticks'

Home

ANP

LONDEN (ANP) - De Britse geheime dienst MI5 beschuldigt China ervan computers van Britse zakenlui te hacken met behulp van relatiegeschenken als geheugensticks met virussen. Zo kan de Chinese geheime dienst toegang krijgen tot gevoelige informatie. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times zondag op zijn website.

Uit gelekte documenten van MI5 blijkt volgens de krant dat undercoveragenten van de Chinese geheime dienst Britse kopstukken uit het zakenleven benaderen op beurzen en ze overladen met relatiegeschenken en ,,royale gastvrijheid''. Zo zouden ,,seksvallen'' gezet worden door dames op Britse zakenlieden en politici af te sturen voor een seksueel avontuurtje, waarmee de kopstukken later gechanteerd kunnen worden. Twee jaar geleden werd de smartphone van de Britse premier Gordon Brown gestolen in de hotelkamer van een medewerker van Brown, nadat de medewerker door een vrouw in Shanghai was opgepikt in een hoteldisco.

Ook waarschuwt MI5, dat het aannemelijk is dat in hotelkamers in Chinese grote steden afluisterapparatuur is geïnstalleerd en dat er gevallen bekend zijn dat hotelkamers doorzocht zijn.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie