Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'CFTC onderzoekt verlies JPMorgan Chase'

Home

De Amerikaanse toezichthouder Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is een onderzoek begonnen naar mogelijke strafbare handelingen bij JPMorgan Chase. Dat meldde een bron die bekend is met het onderzoek. De bank leed onlangs een handelsverlies van 2 miljard dollar (ruim 1,5 miljard euro).

De CFTC is niet de enige instantie die de bank in het vizier heeft. Ook de federale recherche FBI en beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoeken het miljardenverlies. De bank is overigens nog niet beschuldigd van het plegen van strafbare feiten.

De toezichthouder hield JPMorgan's handel vanaf april in de gaten, toen er berichten opdoken dat de in Londen gevestigde handelaar Bruno Iksil grote risico's nam in de derivatenhandel.

CFTC-voorzitter Gary Gensler zal naar verwachting meer over het onderzoek bekend maken als hij dinsdag als getuige verschijnt voor de bankencommissie van de Amerikaanse Senaat. Ook JPMorgan-topman Jamie Dimon zal volgens de New York Times voor die commissie getuigen.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel