Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Campagneteam Trump had uitvoerig contact met Russen'

Home

Redactie

President Donald Trump aan de telefoon met de Russische president Poetin. © epa

Leden van het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump hadden in het jaar voorafgaand aan de verkiezingen veelvuldig contact met de Russiche inlichtingendiensten. Dat stelt The New York Times.

De krant baseert zich op transcripties van onderschepte telefoongesprekken, die door vier Amerikaanse functionarissen aan de krant zijn doorgespeeld.

De onderschepte communicatie werd door de Amerikaanse inlichtingendienst onderzocht vanwege het onderzoek naar de hack van de Democraten. Het vermoeden is dat de Russen invloed op de verkiezingenwilden uitoefenen, maar hard bewijs daarvoor is nog niet gevonden.

Wel is nu dus duidelijk geworden dat er uitvoerig en langdurig contact is geweest tussen het Republikeinse kamp van Trump en de Russen. Ze zouden niet alleen hebben gesproken met de Russische inlichtingendiensten, maar ook met leden van de Russische regering. In diezelfde tijd sprak Trump geregeld vol lof over de Russische president Vladimir Poetin. Het onderzoek naar de hack is overigens nog niet afgerond.

Lees verder na de advertentie

Ontslag Flynn
Gisteren diende de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn zijn ontslag in vanwege ongeoorloofde telefoongesprekken met de Russische ambassadeur in de VS. Flynn voerde deze gesprekken al voor het aantreden van president Donald Trump. Flynn ontkende tegenover vicepresident Mike Pence dat deze gesprekken hadden plaatsgevonden.

Deel dit artikel