Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Butler van de paus is zondebok'

Home

Paus Benedictus XVI © epa

Paolo Gabriele, de butler van de paus die sinds 24 mei wordt vastgehouden omdat hij geheime documenten uit de omgeving van Benedictus XVI zou hebben gelekt, is slechts een zondebok. Dit schrijft de Italiaanse krant la Repubblica vandaag.

La Repubblica komt met nieuwe onthullingen op gezag van Il Corvo (De Raaf) - degene die het echte lek zou zijn. Zo zou er een geheim pact zijn tussen de 'premier' van het Vaticaan, staatssecretaris Tarcisio Bertone, en de persoonlijk secretaris van de paus, Georg Gänswein.

La Repubblica schrijft dat de redactie drie nieuwe geheime documenten van Il Corvo heeft gekregen met daarop met de hand geschreven aantekeningen van de paus. De Raaf wil laten zien dat de butler onschuldig is door zelf te blijven lekken, aldus de krant.

'Stuur de echte verantwoordelijken van dit schandaal weg uit het Vaticaan: monseigneur Gänswein en kardinaal Bertone', aldus Il Corvo volgens la Repubblica. 'Weer moet de gebruikelijke zondebok betalen. Er is geen beter slachtoffer dan de butler van de Heilige Vader.'

De paus toonde zich diep bedroefd over de verdenking tegen zijn butler, een van zijn naaste vertrouwelingen die hem hielp met aankleden en hem vergezelde in zijn pausmobiel.

De verdenking tegen Gänswein is eveneens een zware dobber, aldus la Repubblica, omdat Benedictus het 'hoogste vertrouwen' heeft in zijn particulier secretaris. De toenmalige kardinaal Joseph Ratzinger vroeg Gänswein in 1996 om voor hem te komen werken.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie