Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Balkenende wordt commissaris bij ING'

Home

Redactie

Jan Peter Balkenende. © ANP

Oud-premier Jan Peter Balkenende gaat waarschijnlijk aan het werk als commissaris van ING. De bank heeft hem samen met Hans Wijers, oud-minister van economische zaken, en Margarete Haase, financieel directeur van machinefabrikant Deutz, voorgedragen voor de raad van commissarissen.

Op 8 mei moeten de aandeelhouders hun ja-woord geven voor de benoeming van het drietal tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Lees verder na de advertentie

Balkenende was van 2002 tot 2010 premier van Nederland namens het CDA. Na zijn afscheid van de politiek, ging hij aan de slag bij Ernst & Young. Vorig jaar, toen hij zestig werd, trad hij af als partner, maar nog altijd is hij als adviseur verbonden aan de accountantsfirma. Ook staat Balkenende op de loonlijst van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij bijzonder hoogleraar is.

Collega's

Het is de bedoeling dat Balkenende in mei meteen aan het werk gaat bij ING, Wijers en Haase zullen hem later dit jaar volgen. Wijers treedt per 1 september in dienst en moet volgend jaar het voorzitterschap overnemen van voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer, Haase moet eerst een aantal andere toezichthoudende functies neerleggen. Zij is nu ook nog commissaris bij Fraport en ZF Friedrichshaven.

Eerder was Wijers topman van chemieconcern AkzoNobel. Hij zit ook in de raad van commissarissen bij Heineken, HAL, het Concertgebouw en GlaxiSmitKline. De D66’er is bovendien bestuurder van Shell en voorzitter van Natuurmonumenten.

ING kondigde eerder deze week al twee  wijzigingen aan in de raad van bestuur. Financieel directeur Patrick Flynn en Wilfred Nagel vertrekken, voor hun in de plaats moeten Koos Timmermans en Steven Rijswijk naar de bank komen. Ralph Hamers is van plan wel nog vier jaar te blijven zitten.

Deel dit artikel