Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Autisme in toekomst te behandelen'

Home

Autisme is in de toekomst te behandelen. Dat denken hersenonderzoekers van onder meer de UMC's in Utrecht en Nijmegen. Zij hebben samen met andere Europese instellingen een subsidie van 1,5 miljoen euro ontvangen voor onderzoek naar autisme.

Het gehele project omvat zo'n 30 miljoen euro en er werken 20 universiteiten en 6 farmaceutische bedrijven uit heel Europa in samen. Dat is het grootste bedrag dat ooit in één keer voor een autismeonderzoek is uitgetrokken.

Op basis van eerdere onderzoeken denken de wetenschappers dat ontwikkelingsstoornissen in de hersenen van mensen met autisme misschien ten dele terug te draaien zijn. Ook lopen er nu proeven met een nieuwe vorm van medicatie, die het gedrag van mensen met autisme zou kunnen verbeteren. De onderzoekers benadrukken overigens dat het nog wel 'zeker 10 jaar' kan duren voordat de stoornis te behandelen is.

Autisme is een ernstige ontwikkelingsstoornis die levenslang blijft bestaan en niet te genezen is. Bij ongeveer 1 procent van de kinderen worden autistische stoornissen vastgesteld.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie