Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'AEL ziet geen heil in oprichting Nederlandse moslimpartij'

Home

(Novum) - De Arabisch Europese Liga (AEL) gaat geen moslimpartij oprichten in Nederland. Dat zegt AEL-voorman Abou Jahjah vrijdag in het televisieprogramma Woestijnruiters op Nederland 3.

Op lokaal niveau zou een moslimpartij in de grote steden een aantal gemeenteraadszetels kunnen bemachtigen, denkt Jahjah. "Op landelijk niveau zouden we misschien één zetel kunnen behalen". Dat zou volgens hem 'niet meer dan een signaal' zijn. De AEL kiest voor een langetermijnstrategie in plaats van het afgeven van een signaal. Die strategie bestaat uit het streven naar een multiculturele samenleving en het bevorderen van werkgelegenheid voor moslimjongeren. Hij sluit de komst van een Nederlandse moslimpartij in de toekomst niet uit.

Jahjah laat vrijdag weten dat de AEL haar achterban wel een stemadvies meegeeft bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Welke partij hij zijn achterban zal aanraden heeft hij niet gezegd. "We maken die keuze op basis van een analyse van de partijprogramma's", zegt Jahjah. Daarbij zal hij ook bekijken wat de partijen per gemeente doen om achterstanden van allochtone bevolkingsgroepen weg te werken.

In België is vanuit de AEL wel aan partij opgericht, de Moslim Democratische Partij (MDP).

Deel dit artikel