Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Actie PvdA'ers Den Haag tegen cultuurpaleis'

Home

redactie

Maquette van het Spuiforum. © anp

Leden van de Haagse afdeling van de PvdA gaan dinsdagavond proberen de bouw van het cultuurpaleis in Den Haag stop te zetten. Dat meldt Omroep West. Ze willen tijdens een extra ledenvergadering een motie indienen die de PvdA-fractie in de gemeenteraad van Den Haag ervan moet overtuigen af te zien van het bouwproject van 181 miljoen euro en te kiezen voor renovatie van de bestaande theaters.

In de motie wordt een verband gelegd tussen de slechte verkiezingsuitslag van de PvdA en het cultuurpaleis, aldus Omroep West. De PvdA zakte van tien naar zes zetels. 'De besluitvorming over het Spuiforum is van grote invloed geweest op de vergroting van de afstand tussen de kiezer en de politiek en de PvdA in het bijzonder', zo staat in de motie. Als een meerderheid van de ledenvergadering de motie steunt, geldt dit als een zwaarwegend advies aan de PvdA-fractie in de raad.

De motie wordt ingediend door drie leden, onder wie Gerard Verspuij. Hij stond hoog op de kieslijst van de PvdA in Den Haag maar kwam niet in de gemeenteraad omdat andere kandidaten meer voorkeurstemmen kregen. Verspuij stemde afgelopen najaar als enig PvdA-raadslid tegen het cultuurpaleis.

Deel dit artikel