Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Abdeslam plande nieuwe aanslagen vanuit Brussel'

Home

Agenten staan voor het appartement waar Salah Abdeslam vrijdag werd gearresteerd. © epa

De vrijdag opgepakte terreurverdachte Salah Abdeslam was klaar om nieuwe aanslagen te plegen vanuit Brussel. Dat heeft de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vandaag gezegd tegen Belgische media.

"De eerste commentaren die we gisteren kregen van Salah Abdeslam, waren dat hij naar het Stade de France wilde gaan om zichzelf op te blazen, maar dat hij ervan afzag. We weten niet waarom'', aldus Reynders.

"De volgende brok informatie die we kregen, was dat hij klaar was om opnieuw te beginnen vanuit Brussel. En dat is een mogelijke realiteit, want we hebben veel zware wapens gevonden, en we zien een nieuw netwerk van mensen rond hem in Brussel.''

Volgens Reynders was de arrestatie van de terreurverdachte het resultaat van nauwkeurig speurwerk van de Belgische politie. Er zijn nu bijna dertig betrokkenen van de aanslagen in Parijs bekend, zei Reynders verder. Er zijn nog meerdere andere betrokkenen op de vlucht.

Deel dit artikel