Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

WNF stop met samenwerking Essent

Groen

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) verbreekt de samenwerking met energieproducent Essent wanneer Essent officieel in handen komt van het Duitse RWE.

Dat heeft het WNF vrijdag bekendgemaakt.

Essent is een van de geldschieters van het WNF. Die organisatie stelt dat het verbreken van de banden ze „enkele tonnen per jaar” scheelt. Volgens het WNF komt RWE uit onafhankelijke onderzoeken naar voren als een van de meest vervuilende energiebedrijven van Europa. Terwijl Essent volgens het WNF juist een voortrekkersrol had wat betreft investeren in schone energie.

In 1995 bracht Essent als eerste Nederlandse energiebedrijf groene stroom op de markt. Vanaf dat moment gingen de natuurbeschermers en het energiebedrijf samenwerken.

Essent zei in een reactie de stap van het WNF te betreuren. Ook zegt Essent na het samengaan met RWE „verder te willen op de weg van de verduurzaming van de energievoorziening”. Zij willen graag met het WNF en WWF Duitsland samenwerken. „We doen een beroep op het WNF een open discussie te blijven voeren.”

Deel dit artikel