Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Weer van 80 naar 100 op A10, A12 en A13

Groen

De A13 bij Rotterdam-Overschie. © ANP

Op de A12 (bij Voorburg), de A10 West (bij Amsterdam) en de A13 (bij Rotterdam Overschie) mogen automobilisten vanaf vandaag 100 kilometer rijden in plaats van 80 kilometer. Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen vindt dat de effecten van de snelheidsverhoging voor luchtvervuiling en geluidsoverlast te verwaarlozen zijn.

De steden hadden bij de minister nog protest aangetekend omdat ze niet overtuigd waren van de argumenten van de minister, maar Schultz zet haar plan voor de snelheidsverhoging door, schreef ze dinsdag aan de Tweede Kamer.

Luchtvervuiling A13
Ook bij een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur overschrijdt de luchtvervuiling in de Rotterdamse wijk Overschie langs de A13 de Europese normen. Dat claimt GroenLinks.

Analyse door het Wageningse Buro Blauw van metingen door de Rotterdamse afdeling van GroenLinks brengt een gemiddelde waarde van 59 picogram stikstofdioxide per kubieke meter aan het licht. De norm is 40.

De metingen zijn gedaan in juni. Sinds gisteren mag op het traject tussen het Kleinpolderplein en Zestienhoven weer 100 kilometer per uur worden gereden. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) verwierp alle bezwaren van de gemeente Rotterdam.

In 2003 werd de A13 in Overschie de eerste 80 km-zone van Nederland.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie