Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

We leveren steeds meer plastic afval in voor hergebruik

Groen

ANP/Redactie

Een vuilnisman haalt het ingezamelde plastic op. © ANP

Nederlanders leveren steeds meer plastic verpakkingsmateriaal gescheiden in. Staatssecretaris Joop Atsma van Milieu maakte vandaag bekend dat afgelopen jaar 48 procent van alle kunststof verpakkingen die op de markt zijn gebracht, is ingezameld en hergebruikt. In 2009 was dat nog 38 procent.

Gemeenten zijn sinds 1 januari 2010 verplicht om kunststof verpakkingsmateriaal te scheiden, maar volgens Atsma dragen ook steeds meer bedrijven en particulieren hun steentje bij. Op de afvalconferentie tijdens de Milieuvakbeurs 2011 toonde de bewindsman zich zeer tevreden over deze resultaten, waarmee Nederland volgens hem voorop loopt. 'We recyclen twee keer zoveel als het gemiddelde EU-land. We doen het dus goed.'

Maar hij wil meer. Er wordt nu 80 procent van het afval hergebruikt en in 2015 moet dat 83 procent zijn: 'Alleen met een gezamenlijke aanpak kunnen we onze aarde sparen.' In 2010 zijn overigens ook de doelen gehaald voor het hergebruik van ingezameld glas, papier, karton, hout en metaal.

Deel dit artikel