Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Wakker Dier: Mestbeleid is 'shitbeleid'

Home

Redactie

© ANP

Het mestbeleid van staatssecretaris Martijn van Dam is een ‘shitbeleid’, waarvan gezonde dieren de dupe zijn. Dat stelt actiegroep Wakker Dier in een pagina met rouw­advertenties voor koeien, die vandaag in Trouw en het Algemeen Dagblad staat. 

Met de advertentie vraagt de actiegroep aandacht voor de koeien die geslacht worden omdat de Nederlandse melkveestapel moet inkrimpen, vanwege het mest- en fosfaatoverschot. Dat alle boeren, ook biologische, koeien moeten afvoeren, terwijl maar een deel van de boeren verantwoordelijk is voor het mestoverschot, vindt Wakker Dier ‘oneerlijk’. Dat illustreert de actiegroep nu met rouwadvertenties voor onder meer Witkop 36 en Guurtje 111 van de biologisch-dynamische boerderij Schermereylandt in De Rijp (Noord-Holland).

Lees verder na de advertentie

Eerder al vroeg Natuurweide, de organisatie van natuurboeren, aandacht voor wat zij onrechtvaardig vindt: dat extensieve veehouders met een biologische werkwijze door de krimpregeling van Van Dam boeten voor een probleem dat zij niet hebben veroorzaakt.

Rassen in gevaar

Diezelfde roep klinkt van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH), die vreest voor het voortbestaan van runderrassen in Nederland. Volgens SZH komt door de krimpregeling het voortbestaan van sommige rassen in gevaar. 


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel