Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Wakker Dier: Mestbeleid is 'shitbeleid'

Home

Redactie

© ANP

Het mestbeleid van staatssecretaris Martijn van Dam is een ‘shitbeleid’, waarvan gezonde dieren de dupe zijn. Dat stelt actiegroep Wakker Dier in een pagina met rouw­advertenties voor koeien, die vandaag in Trouw en het Algemeen Dagblad staat. 

Met de advertentie vraagt de actiegroep aandacht voor de koeien die geslacht worden omdat de Nederlandse melkveestapel moet inkrimpen, vanwege het mest- en fosfaatoverschot. Dat alle boeren, ook biologische, koeien moeten afvoeren, terwijl maar een deel van de boeren verantwoordelijk is voor het mestoverschot, vindt Wakker Dier ‘oneerlijk’. Dat illustreert de actiegroep nu met rouwadvertenties voor onder meer Witkop 36 en Guurtje 111 van de biologisch-dynamische boerderij Schermereylandt in De Rijp (Noord-Holland).

Lees verder na de advertentie

Eerder al vroeg Natuurweide, de organisatie van natuurboeren, aandacht voor wat zij onrechtvaardig vindt: dat extensieve veehouders met een biologische werkwijze door de krimpregeling van Van Dam boeten voor een probleem dat zij niet hebben veroorzaakt.

Rassen in gevaar

Diezelfde roep klinkt van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH), die vreest voor het voortbestaan van runderrassen in Nederland. Volgens SZH komt door de krimpregeling het voortbestaan van sommige rassen in gevaar. 

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie