Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vegan Streaker gewond tijdens stierengevecht

Groen

Redactie

Peter Janssen, beter bekend als de Vegan Streaker, springt in de bres tegen stierengevechten, hier in Spanje. © anp

Dierenactivist Peter Janssen, bekend als de Vegan Streaker, is gewond geraakt tijdens het verstoren van een stierengevecht in Colombia. 

Op het moment dat een stierenvechter de stier ten val bracht, rende Janssen met een mede-streaker halfnaakt de arena in. De stierenvechters zetten een achtervolging in op het tweetal, waarbij Janssen viel. Daarbij brak hij zijn hand en liep hij hoofdletsel op. Janssen ligt in een ziekenhuis in Colombia, meldt zijn organisatie Vegan Strike Group op Facebook.

Lees verder na de advertentie
Die­ren­ac­ti­vis­ten van de Vegan Strike Group eisen een wereldwijd verbod op stie­ren­ge­vech­ten

Begin 2017 vond er voor het eerst in vijf jaar weer een stierengevecht in Colombia plaats. Stierengevechten waren in het Zuid-Amerikaanse land een tijd verboden, maar het constitutionele hof draaide dat verbod weer terug. Dierenactivisten van de Vegan Strike Group eisen een wereldwijd verbod op stierengevechten.

Vegan Streaker zet zich al jaren in voor dierenwelzijn en schuwt daarbij radicale actiemethoden niet. In 2010 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf, waarvan een gedeelte voorwaardelijk, en een taakstraf. De rechtbank in Rotterdam legde hem vanwege een bevrijdingsactie in een nertsenfokkerij 265 dagen cel op. 

De Vegan Streaker werd wereldberoemd door zijn onverwachtse optreden in een tv-programma van Paul de Leeuw. De cabaretier trok toen zijn onderbroek van zijn billen.

Trouws columnist Ger Groot vroeg zich af: Waarom is stierenvechten zo wrang?

Deel dit artikel

Die­ren­ac­ti­vis­ten van de Vegan Strike Group eisen een wereldwijd verbod op stie­ren­ge­vech­ten