Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Stormloop op hertengeweien: 600 stuks in een dag uitverkocht

Groen

Een edelhert. © ANP

Media-aandacht voor de verkoop van hertengeweien door Staatsbosbeheer heeft geleid tot een stormloop op de natuursouvenirs: in tweeënhalve dag kwamen 1.400 mensen een kijkje nemen. De 600 geweien van edelherten uit het natuurgebied Oostvaarderplassen zijn uitverkocht, meldde Staatsbosbeheer woensdag.

Staatsbosbeheer verkoopt de geweien ieder jaar, maar besloot daar dit jaar meer ruchtbaarheid aan te geven. Daardoor was de belangstelling voor de geweien veel groter dan normaal.

Het gewei van de mannetjesedelherten groeit elk jaar opnieuw aan. De dieren verliezen het in de periode februari-april. Op de open vlaktes van de Oostvaardersplassen zijn ze eenvoudig te vinden, zonder dat de dieren worden verstoord. De geweien kostten 15 tot ongeveer 60 euro. Ze worden gebruikt als kapstok, tafelpoot of wandversiering.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie