Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Planbureau: Kyoto-doelstellingen gehaald

Groen

Nederland gaat waarschijnlijk voldoen aan het zogeheten Kyoto Protocol uit 2008, waarin is afgesproken dat de uitstoot van broeikasgassen in de periode 2008-2012 met 6 procent moet zijn verminderd. Dat heeft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) bekendgemaakt.

Naar verwachting zal Nederland de toegestane emissie met 38 megaton overschrijden. Ten tijde van het kabinet-Balkenende is echter besloten uit het buitenland emissierechten aan te kopen om deze overschrijding te compenseren. Het PBL heeft nu doorgerekend dat de milieuprojecten waarin Nederland heeft geïnvesteerd, voldoende emissierechten gaan opleveren om aan de vereisten van de Japanse klimaattop te voldoen.

Ook aan de emissieplafonds van de Europese Unie kan naar alle waarschijnlijkheid worden voldaan, voorspelt het planbureau. Alleen op het gebied van hernieuwbare energie scoort Nederland onvoldoende. Als het huidige overheidsbeleid wordt doorgezet, zal in 2020 hoogstens 7 tot 10 procent van de Nederlandse energieproductie op duurzame wijze plaatsvinden. Daarmee kan Nederland niet voldoen aan het Europese doel een aandeel van 14 procent te realiseren.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie