Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Overlast eikenprocessierups duurt dit jaar langer dan anders

Groen

Redactie

© ANP

De overlast die eikenprocessierupsen veroorzaken, zal deze zomer langer duren dan andere jaren. Dat komt doordat april, mei en juni koel zijn geweest, meldt het Kenniscentrum Eikenprocessierups.

Gewoonlijk houdt de overlast van de rupsen rond half juli op, maar nu zullen tot medio augustus brandhaartjes ronddwarrelen in gebieden met Hollandse eikenbomen.

De brandhaartjes kunnen ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Om die reden proberen gemeenten en natuurbeheerders de rupsen te bestrijden, maar er is nog steeds geen echt afdoende methode gevonden.

Onverantwoord
Het Kenniscentrum waarschuwt dat de bestrijding deze zomer langer moet doorgaan dan anders. Gewoonlijk stoppen beheerders rond deze tijd met het wegzuigen van nesten. 'Te vroeg stoppen is onverantwoord wegens de gezondheidsrisico's en leidt zeker tot hogere kosten in de volgende jaren, want niet weggezogen rupsen komen op veel meer plaatsen terug.'

Overigens zijn er, ook door het koele voorjaar, in het hele land behalve het noorden en noordoosten minder rupsen dan andere jaren.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie