Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Onderzoeksraad begint onderzoek Odfjell

Groen

Redactie

Het terrein van Odfjell. © ANP

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoek doen naar het Rotterdamse chemisch bedrijf Odfjell. De raad liet vandaag weten dat te doen naar aanleiding van 'meerdere incidenten, de stillegging en aanhoudende onrust bij Odfjell'.

Het onderzoek richt zich op de rol van Odfjell, vergunningverlening, inspecties, handhaving en de rol van de overige betrokken partijen.
'Hoe kan het dat onder het oog van de inspecties de veiligheid voor de omgeving en de integriteit van de installaties van Odfjell zodanig is dat tot stillegging van het bedrijf is overgegaan?', is de centrale vraag die de OVV zich stelt.

Eerder deed de raad al onderzoek naar onder meer de brand bij Chemie Pack in Moerdijk in januari 2011. Toen stelde de instantie voor alle benodigde expertise voor inspecties bij zogeheten BRZO-bedrijven onder één dak onder te brengen. 'Bij een verantwoordelijke partij met gezag. De getrokken lessen uit deze onderzoeken worden meegenomen in dit onderzoek', laat de onderzoeksraad weten.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie