Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Onderzoekers testen zeehonden Alaska op stralingsziekte

Groen

Redactie

Wetenschappers in Alaska onderzoeken of zeehonden in het gebied ziek zijn van radioactieve straling uit de zwaarbeschadigde kerncentrale Fukushima I in Japan. Sinds juli spoelen er ringelrobben aan op de kust van Alaska, die lijden of al gestorven zijn aan een mysterieuze ziekte.

De flippers van de aangespoelde zeehonden zijn aangetast, ze hebben haaruitval en de huid rond hun ogen en neus is geïrriteerd. Biologen dachten eerst dat de zeehonden leden aan een virus, maar tot nu toe konden ze niet vaststellen welk virus dat is. Onderzoekers wachten nu de uitslag af van tests waaruit zal blijken of radioactieve straling de oorzaak is.

Bezorgd
John Kelley van de Universiteit van Alaska laat weten dat de bewoners van het eiland St. Lawrence bezorgd zijn over een verband tussen de zieke zeehonden en de kerncentrale. De resultaten van de tests zullen pas over een paar weken beschikbaar zijn, aldus Kelley.

Bij eerdere onderzoeken is nooit verhoogde radioactiviteit vastgesteld in het zeewater bij Alaska, sinds de kernramp in maart. Amerikaanse wetenschappers zoeken al weken naar een oorzaak voor de zieke zeehonden, maar hebben nog niets kunnen vinden.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie