Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nederland is het vieste jongetje van de klas

Groen

Marco Visser

Dat Nederland níet tot de meest schone landen in Europa behoort is al langer bekend, maar dat zelfs landen als Griekenland, Polen en de Verenigde Staten beter presteren op milieugebied zal bij de beleidsmakers toch tot enige schaamte moeten leiden.

Germanwatch en Climate Action Network Europe maakten gisteren de resultaten bekend van de CCPI-index met de 58 landen die de meeste broeikasgassen uitstoten. Nederland moet het doen met een 49ste plaats. De posities 1 tot en met 3 zijn leeg gelaten omdat geen enkel land de maatregelen neemt die nodig zijn om de opwarming van de aarde onder de 2 graden Celcius te houden.

Het zijn de Europese landen die geheel de dienst uitmaken in de top tien. Des te opvallender is daarom de dalende lijn van Nederland, dat steeds verder wegzakt in de achterhoede. In de index over 2010 stond Nederland nog op de 27ste plaats. Het jaar daarop daalde ons land naar de 30ste positie. De grote duikeling kwam vorig jaar toen Nederland 12 plaatsen daalde en op de 42ste positie terecht kwam, een plek die dit jaar nog verder naar beneden is bijgesteld.


Deel dit artikel