Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kort geding Brabantse boeren om zwijnen

Groen

Boeren in de omgeving van het Leenderbos hebben een kort geding tegen de provincie Noord-Brabant aangespannen om 's nachts wilde zwijnen te mogen doden. Hobbyjagers die in opdracht van de Faunabeheereenheid schieten, boeken onvoldoende resultaten, zeggen ze. Een snelle beslissing is nodig om meer gewasschade te voorkomen, legde Marco Maas uit buurtschap Bruggerhuizen vandaag namens vijf bezwaarmakers uit.

Het zwijn heeft zich gevestigd in het zuidoosten van Brabant. Formeel is het beleid dat ze moeten worden afgeschoten maar definitieve uitroeiing is volgens de provincie onmogelijk vanwege de voortplantingssnelheid.

Onbejaagd
De boeren denken dat de huidige jagers er geen belang bij hebben de totale populatie uit te roeien omdat er dan uiteindelijk niks meer te jagen is. Ze schatten dat een gebied van 100 hectare onbejaagd blijft.

SP-gedeputeerde Johan van den Hout overweegt van het Leenderbos een leefgebied te maken zoals die er nu zijn in Limburg en op de Veluwe. Een meerderheid in Provinciale Staten is daar echter moeilijk voor te vinden.

Het kort geding dient op 12 juni bij de rechtbank in Den Bosch.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie