Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Inschrijving voor Vuurtoreneiland open

Groen

Staatsbosbeheer heeft heeft de exploitatie en het beheer van Vuurtoreneiland geopend. © ANP

Staatsbosbeheer heeft vrijdag de inschrijving voor het beheer en de exploitatie van Vuurtoreneiland bij Amsterdam geopend. Tot begin november kunnen gegadigden zich inschrijven. Daarna gaat de procedure met twaalf kandidaten verder. In juni 2013 wordt bekend wie het eiland voor 30 jaar in erfpacht krijgt.

Vuurtoreneiland ligt in het IJmeer en is ongeveer een hectare groot. Het eiland werd drie eeuwen geleden aangelegd en bezit een fort en een kleine vuurtoren. De halfondergrondse bebouwing is volgens Staatsbosbeheer echter ernstig in verval geraakt. De toekomstige exploitant moet daarom niet alleen een beheersplan hebben, maar ook geld voor een ingrijpende renovatie.

Sinds Staatsbosbeheer eind vorig jaar bekendmaakte dat het eiland in de aanbieding ging, stroomden de belangstellenden toe. Wie nog steeds geïnteresseerd is, kan nu meedoen aan de Europese aanbestedingsprocedure. 'Maar omdat het om een bijzondere plek gaat, is de aanbesteding dat ook. Gegadigden worden in eerste instantie geselecteerd op tijd, kennis, ervaring en geld', aldus Staatsbosbeheer, dat zelf verantwoordelijk blijft voor het natuurbeheer op het eiland.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie