Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Honderden protesteren tegen Blankenburgtunnel

Groen

ANP/Redactie

Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu. © ANP

Zo'n 600 mensen hebben vandaag in Vlaardingen geprotesteerd tegen de aanleg van de Blankenburgtunnel. Dat hebben de initiatiefnemers laten weten.

De demonstranten (omwonenden, milieuorganisaties en boswachters) luidden symbolisch de noodklok om aandacht te vragen voor hun bezwaren. Volgens hen verdwijnt door de tunnel het laatste stukje groen tussen Vlaardingen en Maassluis.

Vorige week overhandigden demonstranten een manifest aan de Tweede Kamer en aan minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur).

Dat er een tunnel onder de Nieuwe Waterweg komt, lijkt zeker. Alleen is nog niet duidelijk waar. Een alternatief voor de Blankenburgtunnel is de westelijker gelegen Oranjetunnel. De minister neemt hierover in november een beslissing.

Ook Kamerleden van GroenLinks, PvdA en SP waren aanwezig. In de afgelopen maanden zijn ruim 31.500 handtekeningen verzameld tegen de tunnel. Die lijst gaat maandag naar de bewindsvrouw.

Deel dit artikel