Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Elektrische auto TU Delft wint Britse race

Groen

ANP

DUT Racing Team op het circuit van Silverstone. © DUT Racing Team

Studenten van de TU Delft hebben zondag een Britse race gewonnen met hun elektrische auto op het circuit van Silverstone. Dat heeft operationeel teamleider Joerie Kortenhorst van het DUT Racing Team laten weten.

De elektrische auto was niet de enige van studenten van de TU Delft die meedeed aan deze race, de Formula Student wedstrijd. De andere auto, de Forze IV. rijdt op waterstof. Hij reed de race niet uit. Aan de wedstrijd namen 126 studententeams uit de hele wereld deel met zelfgebouwde auto's.

De elektrische auto nam het op tegen elektrische concurrenten. In bijna alle onderdelen stond de Delftse auto bovenaan. De elektrische wagen was ook sneller dan auto's met brandstofmotoren, die in een aparte race tegen elkaar streden.
Formula Student is een internationale race- en ontwerpwedstrijd. Ruim 450 teams doen mee aan de tien race-evenementen op verschillende circuits. Een jury beoordeelt de auto's onder meer op veiligheid en duurzaamheid. Daarnaast doen ze vier raceonderdelen.

Deel dit artikel