Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Duitsland aast op meer olie uit Waddenzee

Groen

Booreiland Mittelplate © EPA

In Duitsland is ophef ontstaan over plannen om meer olie te winnen in eigen land. Aanleiding is een bezoek van Minister Philipp Rösler (Economische Zaken) aan het olieplatform Mittelplate bij Cuxhaven in de Duitse Waddenzee, waar het grootste olieveld van de oosterburen ligt.

'Hier wordt al 25 jaar storingsvrij aardolie gewonnen', zei de minister. 'Wij hebben zulke olieplatforms nodig voor onze energiezekerheid'. Duitsland haalt nu slechts 3 procent van de oliebehoefte uit eigen bodem.

Energiebedrijf RWE heeft gevraagd om ook olie te mogen winnen op andere plaatsen in het Waddengebied, een werelderfgoed op de Unesco-lijst. Twee deelstaten willen daarover nog dit jaar beslissen.

De milieubeweging reageerde zondag woedend. De Naturschutzbund Deutschland (NABU) waarschuwde dat de oliewinning nu al schade toebrengt aan zeehonden en vogels. De bouw van nieuwe boorplatforms kan volgens de bond leiden tot de dood van waddendieren in duizenden hectaren. De Waddenzee aan de monding van de Elbe is een belangrijk voedergebied voor onder andere brandganzen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie