Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

China wil EU-heffing CO2 niet betalen

Groen

ANP/Redactie

Chinese luchtvaartmaatschappijen zijn niet van plan de heffing van de Europese Unie op de CO2-uitstoot van vliegtuigen te betalen. Dat zei vandaag de Chinese transportorganisatie, die de vier grote luchtvaartmaatschappijen van China vertegenwoordigt tegen persbureau Reuters.

'China zal niet met de EU samenwerken op het gebied van de Europese heffing op uitstoot en Chinese maatschappijen gaan hun klanten geen extra geld in rekening brengen voor de heffing', aldus de vicevoorzitter van de transportorganisatie.

De Europese Commissie kan boetes opleggen als luchtvaartmaatschappijen de wet niet naleven, zo benadrukte een zegsvrouw van eurocommissaris Connie Hedegaard (Klimaat) woensdag in een reactie tegen persbureau ANP. De EU gaat ervan uit dat de partijen de nieuwe regels naleven.

De EU voerde de heffing per 1 januari in. Brussel wil op deze manier luchtvaartmaatschappijen stimuleren hun brandstofverbruik te verminderen. Het Europese Hof van Justitie oordeelde in december dat het systeem mag worden doorgevoerd. Amerikaanse en Canadese luchtvaartmaatschappijen waren naar de rechter gestapt omdat volgens hen de heffing het internationaal recht schendt. De Verenigde Staten en andere landen dreigen nu met tegenmaatregelen.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel