Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Brussel beboet recyclingkartel met 68 miljoen

Groen

© AP

Een kartel van recyclingbedrijven dat prijsafspraken maakte over de inkoop van afgedankte loodaccu's in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland, krijgt in totaal 68 miljoen euro boete van de Europese Commissie opgelegd.

Dat maakte EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) vandaag in Brussel bekend. Het gaat om Campine (België), Eco-Bat Technologies (Verenigd Koninkrijk) en Recylex (Frankrijk).

Een vierde deelnemer aan het kartel, het Amerikaanse Johnson Controls, verklikte de prijsafspraken tussen 2009 en 2012 en ontloopt daarmee een boete die 34 miljoen euro zou bedragen.

"Goed werkende markten kunnen ons helpen om de afvalberg te verkleinen en de circulaire economie te ondersteunen", zegt Vestager. "Door hun onderlinge afspraken werd de concurrentie in deze essentiële schakel van de recyclingketen beperkt."

De Europese Unie recyclet vrijwel alle gebruikte auto-accu's. Door de aankoopprijs laag te houden, benadeelden de recyclingbedrijven de verkopers van gebruikte accu's, voornamelijk kleine en middelgrote bedrijven.

Lees verder na de advertentie
Door hun onderlinge afspraken werd de concurrentie in deze essentiële schakel van de recyclingketen beperkt

Eurocommissaris Vestager

Deel dit artikel

Door hun onderlinge afspraken werd de concurrentie in deze essentiële schakel van de recyclingketen beperkt

Eurocommissaris Vestager