Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Boetes voor oud-bestuurders Greenchoice

Groen

© ANP

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft twee voormalig leidinggevenden van energieleverancier Greenchoice elk een boete van 450.000 euro opgelegd. Dat maakte de instantie vandaag bekend. Het bedrijf zelf had eind vorig jaar al een boete van ruim 7 miljoen euro gekregen.

De NMa legde de boetes op voor het jarenlang te laat of geen eindafrekeningen sturen aan consumenten die hun leveringsovereenkomst hadden beëindigd en nog geld tegoed hadden van Greenchoice.

Uit onderzoek van de NMa bleek onder meer dat in ruim 20 procent van de gevallen de eindafrekening niet op tijd werd verstuurd. In de helft van deze gevallen werd de rekening helemaal niet verzonden.

De NMa vindt het belangrijk dat consumenten zonder zorgen kunnen overstappen naar een nieuwe energieleverancier en er op moeten kunnen vertrouwen dat die overstap zonder problemen verloopt.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie