Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Actie Sea Shepherd voor in Japan gevangen Nederlander

Groen

ANP/Redactie

Het schip de Steve Irwin van Sea Shepherd. © afp

Milieuorganisatie Sea Shepherd heeft een actie op touw gezet om een in Japan opgepakte Nederlandse activist vrij te krijgen. De organisatie die zich inzet tegen de walvisjacht plaatste maandag oproepen op internet om het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken te bestoken met telefoontjes en brieven.

Volgens Sea Shepherd beslissen de Japanse autoriteiten dinsdag of Erwin Vermeulen vrijkomt. Op de sociale netwerksite Facebook staat dat Sea Shepherd met de bel- en brievenactie druk wil uitoefenen op Japan voor zijn vrijlating

De Nederlander werd meer dan een week geleden opgepakt toen hij foto's probeerde te maken van een transport van dolfijnen in het Japanse Tajii. Hij zou een dolfijnenjager hebben geduwd. Volgens de Japanse autoriteiten heeft Vermeulen een medewerker van een hotel 'gewelddadig benaderd toen hij bepaalde werkzaamheden wilde verrichten'.

Elk jaar vindt in Tajii een dolfijnenjacht plaats. Japan geeft 23.000 vergunningen af aan kustplaatsen om dolfijnen te slachten. Een aantal levende dieren wordt verkocht aan aquaria wereldwijd. Vermeulen was op eigen kosten naar Japan gereisd om beeldmateriaal te verzamelen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie