Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Eenzame George' stierf aan hartaanval

Groen

© afp

De ruim honderd jaar oude 'Eenzame George', de laatste van een soort reuzenschildpadden die leefden op de Galapagos-eilanden, is aan een hartaanval gestorven. Dat maakte de directie van het nationaal park bekend.

'Eenzame George' werd dood aangetroffen in zijn verblijf. Het onderzoek van het door ouderdom verzwakte dier bracht geen anomaliën aan het licht. Met George is de soort Chelonoidis abingdoni uitgestorven. Het meest eenzame dier van de wereld zal nu opgezet worden in een nieuw informatiecentrum van het natuurpark. Via Facebook en Twitter werden vanover de hele wereld foto's van het dier verzameld. De beste zullen er ook getoond worden.

Hoe oud de kolos exact is geworden, in onbekend. Deskundigen gaan ervan uit dat de schilpad met de lange hals en het donkere, bijna een meter grote schild meer dan honderd jaar geleden is geboren. Verschillende pogingen om 'Lonesome George' een verwant nageslacht te bezorgen, waren mislukt.

Het reuzenschildpadmannetje leefde sinds 1972 in een onderzoeksstation op het eiland Santa Cruz. De Galapagos-eilandengroep in de Stille Oceaan ligt ongeveer 1.000 kilometer voor de kust van Zuid-Amerika en behoort tot Ecuador.

Lees verder na de advertentie
© reuters
© reuters

Zijn jarenlange verzorger Fausto Llerena had George zondag levenloos voor zijn drinkschaal aangetroffen. Op een persconferentie verscheen Llerena met een zwarte rouwband aan het hemd. Tientallen jaren had hij dagelijks in het park bladeren geplukt, die 'Lonesome George's' lievelingsgerecht waren. Het dier rekte om te eten zijn lange hals bijna tot op de hoofdhoogte van Llerena.

© AFP
© apHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie