Nina Kreisler in haar woning in Arnhem.

Doen & latenNina Kreisler

‘Ik winkel nauwelijks omdat ik altijd in mijn boswachterspak loop’

Nina Kreisler in haar woning in Arnhem.Beeld Rosalie van der Does

Boswachter Nina Kreisler (26) is dagelijks in de natuur te vinden. Sparen doen zij en haar vriend voor isolatie en zonnepanelen. Ondanks kochten ze hun eerste huis.

Ella Santhagens

Trok onlangs de beurs voor

“Een grijze, leerachtige hoekbank van 800 euro. Die wordt over een paar weken geleverd bij ons nieuwe huis in Renkum. We verwachten dat deze bank makkelijker schoon te houden is dan het stoffen exemplaar dat we nu hebben. Dat is echt zo’n meubel waar van alles in blijft zitten: haartjes van mijn hond Ollie, zand uit het bos, noem maar op.

“Mijn vriend Ingvar (28) en ik wilden Ollie eerst afleren om op de bank te springen. Hij vond dat namelijk niet zo hygiënisch. Maar toen we haar dat probeerden aan te leren, zat ze ons steeds met grote ogen aan te ­kijken. Omdat ik het heel gezellig vind om met haar te knuffelen, hebben we toch besloten dat ze op de bank mag.”

Zet geld opzij voor

“Verbouwingen voor ons nieuwe huis. We hebben onlangs ons eerste huis gekocht. Wie had dat ooit gedacht? In mei krijgen we de sleutel. We wilden graag een vrijstaand huis, want nu wonen we in een vrij klein appartement. En het is ons gelukt dat te vinden! Het plan is om ons nieuwe huis zo duurzaam mogelijk te maken. Dus we sparen nu vooral voor isolatie en voor zonnepanelen.”

Geeft geen cent uit aan

“Kleren. Ik winkel nauwelijks omdat ik bijna altijd in mijn groene boswachterspak van de gemeente Arnhem loop. Voor elk seizoen en situatie heb ik de juiste kleding. Als er een boom is omgevallen op een voet- of ruiterpad, trek ik mijn zaagbroek aan. Want om de boom weg te kunnen halen moet ik hem vaak in meerdere stukken zagen. Ik heb ook een regenpak. En op warme zomerdagen heb ik genoeg groene ­boswachtersblouses waar ik uit kan kiezen.

“Zodra ik na een werkdag thuiskom, doe ik meestal een joggingbroek en een grote trui aan. Het is niet zo dat ik helemaal geen leuke kleding heb hoor, er hangen wel een paar leuke items in mijn kledingkast. Als ik in het weekend de stad in ga, heb ik daar genoeg aan.”

Heeft schulden bij

“Helemaal niemand. Dat komt omdat ik nog thuis woonde toen ik landscape and environment management in Delft studeerde. Dat vonden mijn ouders en ik eigenlijk heel gezellig. Bovendien bespaarde ik daardoor kosten. Vanaf mijn geboorte hebben mijn ouders elke maand een beetje geld apart gehouden voor mijn studie. Daar heb ik veel geluk mee gehad. Ik ben ze daar dan ook ontzettend dankbaar voor. Ik had anders het huis in Renkum waarschijnlijk niet kunnen kopen.”

Werkt over vijf jaar

“Nog steeds als boswachter. Het is zo’n leuke, afwisselende baan. Ik begeleid vrijwilligers en leer ze hoe ze dennetjes uit de heide moeten halen. Als er te veel dennen staan, dan groeit de heide dicht. Maar ik stuur aannemers aan bij projecten in het bos. Samen passen we dan bijvoorbeeld de bebording aan. Dat kunnen toegangsborden zijn, maar ook borden met informatie over bepaalde dieren of planten. Ook mag ik mijn hond meenemen naar mijn werk. Ollie zit elke dag naast me in de auto. Eigenlijk zie ik dit mezelf voor de rest van mijn leven doen. Het is echt mijn droombaan.”

Woning: Appartement
Huishouden: Nina Kreisler (26), vriend Ingvar (28), hond Ollie (2)
Beroep: Nina werkt als boswachter bij de gemeente Arnhem (40 uur in de week) en Ingvar werkt bij Defensie (40 uur in de week)
Gezinsinkomen: netto > 4000 euro per maand

Wilt u ook geïnterviewd worden over wat u doet en laat met uw geld? Mail naar doenenlaten@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden