Martina Keereweer is al twintig jaar kapster. Beeld Vivian Keulards
Martina Keereweer is al twintig jaar kapster.Beeld Vivian Keulards

Bij de kapperVivian Keulards

Een knipbeurt aan de waterkant, in een kapel of in een oud bankgebouw

Vivian Keulards

Afgelopen zomer knipte ze haar klanten buiten, aan de waterkant in het Westbroekpark. Daarna verhuisde ze naar de Barthkapel en nu kapt ze haar klanten in het monumentale gebouw van Staalbankiers.

­Martina Keereweer (39), twintig jaar kapster, wilde iets nieuws. Elk seizoen wisselt ze van locatie in Den Haag en haar klanten verhuizen mee. “Door de wisselende pop-upsalon is het niet alleen een kappers­bezoek, maar ook een beleving die steeds anders is: het Alice in Wonderland-gevoel. Speuren naar nieuwe plekken kost veel tijd, maar is ontzettend leuk.”

Een godinnenmoment

Naast een knipbeurt kun je ook terecht voor een godinnenmoment. Een wat? “Een zintuigenprikkelende hoofdmassage met geuren en klanken, aangepast op een van de zeven Griekse godinnen in jou.”

Vandaag komt Norah Jutten (9) voor een bijzondere knipbeurt. Twee jaar wachtte ze om haar vlechten van 35 centimeter te doneren. Martina knipte Norah voor het eerst toen ze pas tien weken oud was. Ze had bij de geboorte zo’n grote bos haar, dat ze de attractie van het ziekenhuis was.

Eind van de maand verhuist Martina naar een andere plek. Daar wil ze graag een petit Paris bouwen. Naast kapster is Martina burlesque-danseres en zangeres van Franse jaren-dertigchansons. Dan kan ze mooi alle interesses in één locatie kwijt. Zingend en dansend geknipt worden in klein Parijs. Curieuzer, curieuzer, zou Alice in Wonderland roepen.

Fotograaf en journalist Vivian Keulards bezoekt wekelijks een kapper ergens in het land.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden