SITE Artikel nieuws op wit typografie illustratie

Uitzendkrachten

Wel een Ser-advies, nog geen nieuwe cao: hoe nu verder in de uitzendbranche?

SITE Artikel nieuws op wit typografie illustratieBeeld Anita Huisman

De cao-onderhandelingen tussen de grote vakbonden en uitzendkoepels Abu en NBBU klapten vorige week met donderend geraas. Maar een week later conformeren ze zich wel aan het Ser-advies om de uitzendbranche te hervormen.

Wie als uitzendkracht aan het werk gaat, moet recht krijgen op minstens dezelfde arbeidsvoorwaarden als zijn collega’s in vaste dienst. De maximale periode waarin mensen via een tijdelijk contract werken, gaat van vijfenhalf naar drie jaar. Daarbij stromen werknemers met een uitzendcontract al na één in plaats van anderhalf jaar door van ‘fase A’ naar ‘fase B’. Zij krijgen vanaf dan meer rechten, bijvoorbeeld op volledige doorbetaling op het moment dat er even geen werk ligt.

Het bovenstaande had heel goed een rijtje afspraken uit een nieuwe uitzend-cao kunnen zijn. Maar dat is het niet: de onderhandelingen tussen vakbonden FNV, CNV en De Unie en uitzendkoepels Abu en NBBU klapten vorige week juist uiteen. Toch zijn ze het via een ander spoor nu over deze maatregelen eens. Want al deze uitzendplannen staan in het zwaarwegende advies van de Sociaal-Economische Raad (Ser), dat woensdag verscheen. De handtekening van Ser-leden FNV en CNV staan eronder. Abu en NBBU onderschrijven respectievelijk geheel of grotendeels wat de werkgevers in de Ser namens hen hebben afgesproken.

‘Wij willen boter bij de vis’

Er is dus bijna gelijktijdig een cao-impasse én een Ser-doorbraak. Hoe kan dat? Misschien wel omdat er aan twee tafels over ongeveer hetzelfde werd onderhandeld. Waarbij de vakbonden – met bijvoorbeeld een eerder zwaarwegend rapport van de commissie-Borstlap in het achterhoofd – direct tot cao-afspraken wilden komen. “Abu en NBBU vertragen telkens het proces”, constateert FNV-bestuurder Karin Heynsdijk. “Ze wilden alles weer op de lange baan schuiven; wij willen boter bij de vis.”

Maar dan moet de vis wel eerst goed doorbakken zijn. Dat was volgens Abu-directeur Jurriën Koops juist waar de Ser mee bezig was. “Wij zeiden: Laten we het gesprek nou op één tafel voeren en de cao intussen kortstondig ongewijzigd verlengen.” Toen de drie grote vakbonden FNV, CNV en De Unie daar niet aan wilden en zich uit de cao-gesprekken terugtrokken, sloten Abu en NBBU alsnog een akkoord over zo’n tijdelijke verlenging met LBV, de vierde en kleinste bond aan tafel. Tot woede van de gevestigde bonden, omdat LBV onder een hoedje met de werkgevers zou spelen.

Een voorzichtige poging tot toenadering

Wat na het Ser-advies volgt, lijkt tussen alle irritaties door toch op een voorzichtige poging tot toenadering. “80 procent van wat op de cao-tafel ligt, kunnen we langs de lijnen van dit Ser-akkoord met elkaar afspreken”, meent Koops. “Dat doen we het liefst met een zo breed mogelijk draagvlak, met alle vier de vakbonden waarmee we om tafel zitten.”

Het tijdelijke akkoord met LBV was wat hem betreft broodnodig. “Juist in de uitzendbranche leidt een verlopen cao tot enorm veel onzekerheid rondom contracten. Zodanig zelfs dat dit het reguliere werk dwars gaat zitten. Ook daarom zijn we blij met het Ser-advies: dat zorgt ervoor dat afspraken in de wet worden vastgelegd.”

Heynsdijk moet dan weer ‘een beetje glimlachen’ om de manier waarop Abu het Ser-advies omarmt. “We hebben als vakbond juist enorm moeten vechten voor afspraken waarbij Abu nu doet alsof ze die altijd al gewild heeft.” Ze zegt een nieuw bod van werkgevers af te wachten; tegelijk is een nieuwe cao ook na de Ser-afspraken zeker geen formaliteit.

“Het advies is een samenhangend pakket van maatregelen. We willen uiteindelijk dat werkgevers niet telkens naar flexwerk grijpen omdat het goedkoper is dan vaste banen. Daar zijn meer maatregelen voor nodig: bijvoorbeeld ook rondom inhuur van zzp’ers en andere flexconstructies. Maar wat ik steeds zie gebeuren is dat de uitzendbranche zegt: Eerst al het andere, en dan komen wij. En zo komen we er niet uit.”

Koops erkent dat er nog spanning zit rond de precieze weg naar die nieuwe cao. “Dat is precies waar we nu goed naar kijken voor een nieuwe uitnodiging aan de vakbonden.”

Lees ook:

Het Ser-rapport is alweer een advies aan het nieuwe kabinet, maar wel een voor bovenop de stapel

Minder flexwerk, een hoger minimumloon en een nieuw soort werktijdverkorting bij economische tegenspoed. Die speerpunten zijn werkgevers en werknemers binnen de Sociaal Economische Raad (Ser) overeengekomen. Het stapeltje ‘zwaarwegende adviezen voor een nieuw kabinet’ begint intussen aardig hoog te worden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden