Sociale media

‘Twitter is nog maar de helft waard van wat Elon Musk ervoor betaalde’

null Beeld AFP
Beeld AFP

Volgens Elon Musk is Twitter nu ongeveer 20 miljard dollar (18,55 miljard euro) waard, zo scheef hij vrijdag in een e-mail aan medewerkers van het bedrijf.

ANP

In oktober betaalde Musk nog 44 miljard dollar voor het sociale netwerk.

Musk stuurde de e-mail om werknemers te informeren over een nieuw aandelencompensatieprogramma. Hij waarschuwde erin dat Twitter in een precaire financiële positie verkeert en dat het op een gegeven moment slechts vier maanden zou duren voordat het geld op zou raken.

De ‘radicale veranderingen’ die hij vlak na zijn overname doorvoerde, waaronder massaontslagen en kostenbesparingen, waren dan ook nodig geweest om faillissement te voorkomen en de operaties te stroomlijnen.

Krachtens het nieuwe aandelencompensatieprogramma ontvangen Twitter-medewerkers voortaan aandelen in X Corporation, de holdingmaatschappij die Musk gebruikte om het bedrijf te kopen.

De aandelen zullen worden toegekend op basis van de waardering van 20 miljard dollar. Musk lijkt zich weinig zorgen te maken. In zijn e-mail schreef hij dat Twitter op een dag 250 miljard dollar waard zal zijn.

Lees ook:

Elon Musk heerst over Twitter als een grillige en gegriefde monarch

Wat je wel en niet mag zeggen op Twitter is volstrekt onduidelijk sinds Elon Musk het platform kocht.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden