Bevoorrading

Opnieuw staken Etos-medewerkers, de salarisstrijd verhardt

De bevoorrading van Etos-winkels staat onder druk door stakingen bij het distributiecentrum in Beverwijk.  Beeld
De bevoorrading van Etos-winkels staat onder druk door stakingen bij het distributiecentrum in Beverwijk.Beeld

Ruim honderd medewerkers van Etos legden vrijdag voor de vijfde dag het werk neer bij het distributiecentrum in Beverwijk.

Redactie Trouw

Vanuit Beverwijk worden meer dan vijfhonderd winkels in Nederland bevoorraad. Om al te lege vakken in winkels te voorkomen, mogen winkeliers van de drogisterij naar verluidt nog maar in beperkte mate voorraad bestellen.

Een Etos-woordvoerster zegt dat winkels inderdaad geen extra voorraden kunnen aanleggen. De beschikbare producten worden evenredig over de winkels verdeeld. De medewerkers die wel aan het werk zijn, doen er alles aan om de winkels vol te krijgen. Normaliter werken er circa 240 werknemers, deels uitzendkrachten, in het magazijn.

Mogelijk lege schappen in supermarkten

Vakcentrale FNV beschuldigt Etos-moeder Ahold-Delhaize ook van het inzetten van stakingsbrekers. Vorige week dreigde FNV al de drogisterijketen en Ahold Delhaize met een kort geding omdat het hoofdkantoor extra personeel had ingevlogen, aldus de vakbond. Ahold Delhaize maakte daarop bekend voorlopig geen distributiewerkers van Albert Heijn meer naar Beverwijk te sturen. Dat doet het bedrijf volgens FNV nu wel weer. “Als Ahold vuil spel blijft spelen, gaan we de acties vergroten”, zo klinkt het. De vakcentrale sluit niet uit het dan zal leiden tot lege schappen in bijvoorbeeld de supermarkten.

Het bedrijf zegt volgens de wet te handelen. Van het inzetten van medewerkers van elders is volgens Etos geen sprake. Wel is personeel van het distributiecentrum gevraagd waar mogelijk extra te werken.

De werknemers willen meer loon. FNV eist een structurele loonsverhoging van 5 procent. Cao-onderhandelingen liepen op niets uit. Op de uitnodiging van Etos om te komen praten gaat FNV niet in zolang er geen ‘fatsoenlijk’ bod ligt. Ook zaterdag zal worden gestaakt.

Lees ook:

Drogisterij Etos dreigt met Kerst leeg te blijven door stakend personeel.

Bij Etos staken distributiemedewerkers totdat de drogisterijketen aan hun looneis voldoet. Etos geeft geen krimp.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden