Teambuilding

Na corona is het tijd voor een golf aan heidagen

Thuiswerken gaat de meeste bedrijven goed af, maar het behouden van de bedrijfscultuur en het teamgevoel zijn aandachtspunten. Beeld Hollandse Hoogte
Thuiswerken gaat de meeste bedrijven goed af, maar het behouden van de bedrijfscultuur en het teamgevoel zijn aandachtspunten.Beeld Hollandse Hoogte

Na bijna anderhalf jaar corona wordt het voor bedrijven steeds lastiger om de bedrijfscultuur en het teamgevoel op peil te houden. Zeker nu er nieuwe collega’s bijkomen die in het thuiswerktijdperk gestart zijn.

Wachtend op een werktelefoontje de was doen. Tussen de opdrachten door een appeltaart bakken. Een extra lange lunchwandeling bij mooi weer om ’s avonds een paar uur door te werken. Van de voordelen van thuiswerken zijn de meeste werknemers en werkgevers inmiddels wel doordrongen: het biedt extra flexibiliteit die niet ten koste gaat van het arbeidsethos van het personeel. Dat blijkt uit een enquête van Teamleader, een bedrijf dat software voor andere bedrijven ontwikkelt. De 220 deelnemende ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) zagen hun arbeidsproductiviteit naar eigen zeggen niet dalen.

Een ander zorgpunt zien ze wel. Na anderhalf jaar dreigen werkteams sluipenderwijs een beetje los zand te worden. Gaandeweg komen er nieuwe collega's in dienst, die zowel de cultuur als de mensen nog moeten leren kennen. En dat gaat achter een scherm een stuk moeizamer dan in het echt. Teamleader houdt al sinds het begin van de crisis bij hoe het zijn klanten – voornamelijk mkb’ers in de zakelijke dienstverlening – vergaat.

Daarbij zijn de vraagstukken inmiddels anders dan ruim een jaar geleden. “In het begin waren er vooral zorgen over wat corona financieel betekende”, legt Kees Henniphof van Teamleader uit. “Nu is er bij onze klanten wat dat betreft wel optimisme, al zijn bedrijven financieel óók erg voorzichtig. Maar er komt ook meer aandacht voor de minder tastbare gevolgen.”

Koetjes en kalfjes laten zich niet plannen

Dat leidt in elk geval tot veel goede voornemens om te investeren in de werksfeer en de onderlinge verhoudingen. Meer dan de helft van de respondenten zegt zich in de afgelopen periode sterker bewust te zijn geworden van het belang van een hecht team. Daarom wil 40 procent volgend jaar extra investeren in personeelsbeleid en de interne bedrijfscultuur. Het klinkt bovenal alsof er een forse golf aan heidagen op komst is.

“Maar dan minder gericht op de zakelijke inhoud”, concludeert Henniphof. “En meer op zachte onderwerpen, het versterken van de onderlinge verhoudingen. Daar is grote behoefte aan: in het begin zag je dat bedrijven dat proberen met cadeautjes, of met informele gesprekken via videobellen. Maar koetjes en kalfjes laten zich niet plannen.”

Dat het behouden van een goede teamsfeer in thuiswerktijden een belangrijk aandachtspunt is, weten ze bij de Uitjesbazen in het Brabantse Erp al een tijdje. Het bedrijf organiseerde voorheen uitsluitend offline bedrijfsuitjes en teambuildingssessies. “Maar toen corona kwam, was ineens onze agenda leeg”, blikt directeur en eigenaar Dirk Delisse terug. Als alternatief ging hij daarom met onlineprogramma's in de weer.

Online teambuilding

Een pubquiz bijvoorbeeld, en een online escaperoom. Of een combinatieprogramma, dat quaran-teambuilding werd gedoopt. Het bleek een schot in de roos, zeker toen de tweede coronagolf tot een lockdown leidde. “Toen ontplofte het. Omdat we in de zomer al een programma hadden ontwikkeld, hadden we al een heel repertoire klaarstaan. We hebben alleen al in december duizend online-uitjes georganiseerd.”

Dat waren er in het pre-coronatijdperk zo’n tweeduizend per jaar. Voor 2021 staat de teller al op vierduizend. Klanten zijn werkgevers in alle soorten en maten: soms met een paar, soms met honderden werknemers. “Maar uiteindelijk laten we mensen altijd in kleine groepjes samenwerken.” Want samenwerken, daar draait het om bij teambuilding. “En we horen terug dat dat ook in een onlinequiz of -escaperoom prima lukt.”

De nadelen voor het teamgevoel ten spijt, lijkt thuiswerken wel een blijvertje te zijn. Ook het ministerie van infrastructuur en waterstaat deed onlangs een thuiswerkonderzoek. Daaruit bleek dat bijna de helft van de werkgevers met voorrang wil investeren in thuiswerken en onlinevergaderen. Ruim een kwart zet nadrukkelijk in op het invoeren van flexibele werktijden. En daar is het kabinet dan weer blij mee om redenen die allang voor de coronacrisis bestonden: minder files en schonere lucht.

Lees ook:

Van baan wisselen tijdens de lockdown is lastig: ‘De smeerolie ontbreekt’

Hoe kun je peilen wat je aan je collega’s hebt als je ze alleen kent als pratend hoofd via een scherm? Van baan wisselen in coronatijd brengt extra uitdagingen met zich mee.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden