Platformeconomie

Met KlusCV krijgen platformwerkers eindelijk toegang tot hun data en kunnen ze een cv opbouwen

Een bouwvakker is bezig een ruit te vervangen.  Beeld Hollandse Hoogte
Een bouwvakker is bezig een ruit te vervangen.Beeld Hollandse Hoogte

Wie via een onlineplatform klussen aanneemt, zoals avondjes oppassen via een app, bouwt nu geen cv op. Dat moet anders, vindt platformexpert Martijn Arets, die KlusCV bedacht.

Barbara Vollebregt

Wie lekkende leidingen repareert, af en toe een avond oppast, huizen van particulieren schoonmaakt of in distributiecentra dozen staat in te pakken en dat werk heeft gevonden via een onlineklusplatform, bouwt nu geen bewijs op van die werkervaring.

Om dat te veranderen starten vijf onlineplatforms binnen de kluseconomie – Helpling (schoonmaak), Charly Cares (oppas), Level.works (logistiek), Roamler (bouw-en installatie) en YoungOnes (verschillende dagklussen) – half januari met een experiment: KlusCV.

Een idee van platformexpert Martijn Arets om er voor te zorgen dat mensen die via een platform werken, bij toekomstige werkgevers kunnen laten zien hoeveel werkervaring ze hebben opgedaan, en waar.

Klusplatforms brengen, vaak via een app, de vraag naar klussen en de mensen die ze kunnen uitvoeren bij elkaar. Een marktplaats voor freelance- en uitzendwerk, de digitale opvolger van het prikbord bij de supermarkt. Voor veel mensen is de platformeconomie een laagdrempelige manier om de arbeidsmarkt te betreden. Omdat bijna iedereen zich er makkelijk kan aanmelden – ook mensen die maar een paar uur per week kunnen werken of de taal niet goed spreken – en er altijd wel werk te vinden is.

Opstap

Maar om platformwerk een opstap naar ander werk te laten zijn – misschien wel een vast contract – lijkt er nu wel iets te missen. Werkenden bouwen op basis van de klussen die ze via een onlineplatform uitvoeren namelijk geen cv op. Tot nu toe hielden de klusplatforms die zogenaamde reputatie- en transactiedata (hoe vaak je waar werkt en hoe goed dat werk wordt beoordeeld) namelijk voor zichzelf.

Er zijn in dit soort constructies ook zelden werkgevers die om een gedegen referentie kan worden gevraagd, omdat de werkgevers zelf vaak particulieren zijn. Deelnemers aan KlusCV gaan de data nu wel delen met de werkenden. Wie werkt via een van de vijf deelnemers, kan straks met één druk op de knop een digitaal getuigschrift downloaden, in pdf-vorm.

Daarop is dan te zien hoeveel klussen iemand heeft gedaan en voor welke werkgevers. En hoe tevreden die waren met het gedane werk. Zo’n uitdraai opvragen is vrijwillig en gratis. Sommige platforms kijken of ze er ook in kunnen verwerken welke vaardigheden iemand heeft opgedaan, op basis van de gedane klussen.

KlusCV is in principe niet meer dan een document waarin een reeks afspraken rondom het delen van data is vastgelegd. De initiatiefnemers moedigen alle andere (digitale) bemiddelaars aan om mee te doen. Dit experiment is makkelijk uit te voeren met klusplatforms, omdat zij al extreem datagedreven zijn.

Succes

Of het een succes gaat worden, moet nog blijken. De platformwerkers lijken er blij mee. Zo blijkt uit de reacties op een vragenlijst van Arets die is ingevuld door 1114 platformwerkers. De klusplatforms die deelnemen aan het experiment vinden het delen van de data niet meer dan logisch, vertelt hij.

Die gegevens zijn tenslotte van de werkenden en niet van ons, zegt Charly van der Straten, mede-oprichter van oppasplatform Charly Cares. Oppassers die via haar platform werk vinden – angels genoemd – voorzien van een uitdraai van hun data, past bij de bedrijfsfilosofie, zegt ze.

Bovendien is het aanbieden van KlusCV voor het bedrijf een kleine moeite. “We hebben de data al. Dat ze die straks zelf kunnen downloaden in een pdf-bestand, daar verliezen we verder niets mee.” Via Charly Cares werken 15.000 oppassers, waarvan 7500 momenteel actief zijn. Van der Straten hoopt dat het aanbieden van het KlusCV voor de oppassers mooie vervolgstappen kan betekenen. “In de kinderopvang staan ze nu te springen om mensen, het zou mooi zijn als wij een springplank worden richting banen in die sector.”

Waarom nu pas?

Als het zo makkelijk en voordelig is, waarom delen de klusplatforms die gegevens dan nu pas? “Simpel”, zegt Arets, “ze hebben er niet over nagedacht, ze wisten niet of er wel vraag naar was of het was qua privacywetgeving te ingewikkeld”.

Toch is het in verschillende rapporten al wel aangehaald, onder andere door de Sociaal Economische Raad en de International Labour Organization. Geef werkenden hun data, en versterk zo hun positie op de arbeidsmarkt is de algemene gedachte. Maar of dat ook echt zo is, dat moet uit deze proef – die twee jaar duurt – gaan blijken.

Arets hoopt dat nog voor het einde van volgend jaar zeker vijf andere klusplatforms zich bij het experiment aansluiten, hij voert daarover al gesprekken. “Ik hoop dat de platformeconomie hier iets van kan leren en dat het de werkenden kan helpen. En als de platforms na het experiment besluiten om een eigen KlusCV op te richten, dan is dat alleen maar mooi.”

Lees ook:

Uitbuiting is voor platformbedrijven misschien toch geen levensvatbaar businessmodel

Valt er nog geld te verdienen door platforms als Uber en Deliveroo, die online vraag en aanbod koppelen? Ze draaien op goedkope krachten die los-vast voor ze werken. Maar daarmee overtreden ze het arbeidsrecht, oordelen rechters. “De tijd van move fast and break things is echt voorbij.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden