Topvrouwen

Meer vrouwen in de top? Maak topfuncties deeltijd

Minister Ingrid van Engelshoven (emancipatie) op Internationale Vrouwendag bij een ontbijt met topmanagers. Beeld ANP
Minister Ingrid van Engelshoven (emancipatie) op Internationale Vrouwendag bij een ontbijt met topmanagers.Beeld ANP

Vrouwen werken vaker in deeltijd en draaien minder overuren. Daardoor hebben ze een lagere kans om door te stromen naar een leidinggevende functie, aldus nieuw SCP-onderzoek.

Er zijn nog altijd weinig vrouwen te vinden in de top van het bedrijfsleven. Dat komt omdat vrouwen deeltijd en minder overwerken, blijkt uit nieuw onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

Voor het onderzoek zijn 1800 medewerkers tussen 2004 en 2018 gevolgd om te zien welke kenmerken bepalend zijn om door te stromen naar leidinggevende functies. “Het ging om twee groepen: een groep werknemers die aan het begin van hun loopbaan stonden (tussen de 18-35 jaar) en een groep ervaren werknemers (tussen de 36-65 jaar)”, zegt onderzoeker Ans Merens.

In beide leeftijdscategorieën was van degenen die nooit leiding hadden geven 60 tot 70 procent vrouw. Mannen stromen veel vaker door naar leidinggevende functies. Het aandeel mannen in topfuncties was 70 tot 74 procent en bij posities in het middenmanagement 60 tot 70 procent.

Overwerk is een bepalende factor

Arbeidsduur en overwerk blijken het sterkst samen te hangen met een lagere kans van vrouwen om door te stromen naar leidinggevende functies, stelt het SCP. “Iemand die voltijd werkt heeft grotere kans om door te stromen naar een leidinggevende functie, en dat geldt zeker voor topfuncties”, zegt Merens.

Ook overwerk is een bepalende factor. “Voor doorstroom naar de top is het effect van overwerk nog sterker dan voor andere leidinggevende functies”, aldus Merens. Zeker als het overwerken meer dan tien uur per week bedraagt.

Experimenten bij de overheid

Het planbureau heeft twee adviezen voor bedrijven die met diversiteit aan de slag willen gaan. “Bedrijven zouden vaker het gesprek kunnen aangaan met vrouwen die in deeltijd werken om te vragen of zij geïnteresseerd zijn om meer uren te gaan werken. En bedrijven zouden zich kunnen afvragen of leidinggevende functies echt alleen voltijds vervuld kunnen worden.”

Met dat laatste wordt al een tijdje geëxperimenteerd bij de rijksoverheid. Bijvoorbeeld in de vorm van een duo-functie, waarbij twee vrouwen die deeltijd werken, één functie vervullen. “Het zou mooi zijn als het bedrijfsleven daar ook mee gaat experimenteren”, zegt Merens.

Lees ook:

Een vrouw aan de top? Daar heeft een bedrijf twee jaar last van.

Als een bedrijf een vrouw toevoegt aan het bestuur, gaat dat ten koste van de waarde van de onderneming. Aandeelhouders tonen een afkeer van diversiteitsbeleid.

De gemiddelde kantoormedewerker is nog altijd wit. Hoe kan dat toch?

De Nederlandse arbeidsmarkt is nog altijd weinig cultureel divers. Voor de Black Lives Matter-demonstranten een doorn in het oog. Cultureel bepaalde studiekeuzes, financiële tegenslagen en een tekort aan slagvaardig beleid zitten in de weg.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden