Vacatureteksten

Geen tafeltennistafel, wel een thuiswerkvergoeding: vacatureteksten veranderen door corona

Indeed, de grootste vacaturesite van Nederland heeft sinds maart alle vacatures in haar databank vergeleken met die van een jaar geleden, voor de komst van Covid.Beeld Joris Van Gennip

Flexibele werktijden, een sabbatical en een thuiswerkvergoeding staan veel vaker in vacatureteksten sinds corona, meldt vacaturesite Indeed.

Sinds de coronacrisis worden werkzoekenden gelokt met andere arbeidsvoorwaarden dan voorheen. Dat blijkt uit een analyse van Indeed. De grootste vacaturesite van Nederland heeft sinds maart alle vacatureteksten in haar databank vergeleken met die van een jaar geleden, voor de komst van Covid-19. 

Vooral secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en een auto van de zaak zijn populair. Ondertussen zijn aan kantoor gerelateerde arbeidsvoorwaarden, zoals een tafeltennistafel en iedere dag een gratis lunch, uit de vacatureteksten geschrapt. 

“Voor het begin van de coronacrisis moest de werkgever zich nog in allerlei bochten wringen om nieuwe mensen aan zich te binden. Bijzondere arbeidsvoorwaarden zoals ‘massages’ werden toen van stal gehaald. We zien nu een totaal ander beeld”, vertelt Arjan Vissers, verantwoordelijk voor strategie bij Indeed Benelux. “De economie is geraakt en de invulling van werk is veranderd.”

Werk-privébalans

Er is in vacatures veel meer aandacht voor thuiswerken en de werk-privébalans. Uit de analyse van Indeed blijkt dat de term ‘thuiswerken’ tussen maart en november acht keer vaker voorkwam in vacatureteksten dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Alle arbeidsvoorwaarden om thuiswerken makkelijker te maken, zoals een thuiswerkvergoeding, zijn in trek. Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot een sabbatical worden bijna drie keer zo vaak gebruikt vergeleken met vorig jaar. Het aantal verwijzingen naar een goede werk-privébalans is met meer dan zeventig procent toegenomen. Het aanbieden van betaald ouderschapsverlof is ook populair. 

Volgens hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen spelen werkgevers deels in op de behoeften van werkzoekenden in coronatijd, maar deels ook op de wens van jongere generaties. “Dat secundaire arbeidsvoorwaarden minder op het kantoor zijn gericht, is een direct effect van het virus. Het kantoor is niet meer heilig nu we zoveel thuiswerken en zal dat ook niet meer – in dezelfde mate als voorheen – worden.”

Meer bonussen

Het aanbieden van een sabbatical of flexibelere werktijden strookt vooral met de wensen van millennials, zegt hij. “Zij willen zelf kunnen bepalen wanneer ze werken, omdat ze het willen combineren met reizen, hobby’s of vrijwilligerswerk. Dingen die voor deze generatie even belangrijk zijn als werken.”

Wat Indeed opvalt is dat het uitreiken van bonussen vaker voorkomt in de wervingsteksten. “Je zou denken dat bedrijven voorzichtiger omspringen met financiële buffers, maar een bonus is een variabele beloning waarmee een werkgever kan spelen in deze onzekere tijd”, legt Vissers uit.

Ook op reizen en vergoedingen heeft corona invloed. Vacatureteksten met voorwaarden die fietsend woon-werkverkeer stimuleren, zijn met bijna zeventig procent toegenomen in vergelijking met een jaar geleden. Het aantal vacatureteksten waarin werkgevers een ov-vergoeding aanbieden nam met 7 procent af. Vissers: “Werkgevers lijken rekening te houden met het advies om alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer als dit noodzakelijk is.” Dat is meteen de reden dat het aanbieden van een auto van de zaak ruim zeventig procent vaker is opgenomen in nieuwe vacatures. 

Wilthagen: “Het sterkste wapen in de strijd om talent is nog altijd het – op termijn – kunnen aanbieden van een vast contract. “In onzekere tijden zoeken mensen naar vastigheid. Tijdens eerdere crises zag je dat mensen massaal solliciteerden bij de overheid omdat daar veel vaste banen waren met goede arbeidsvoorwaarden. Nu zie je dat minder, omdat ook bij de overheid is bezuinigd.”

Lees ook: 

Sollicitanten ervaren het vaakst leeftijdsdiscriminatie: ‘We willen liever een jonger iemand’

Sollicitanten hebben veel last van discriminatie op basis van leeftijd, afkomst en geslacht, blijkt uit een enquête van Intermediair en Nationale Vacaturebank.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden